Welsh Corgi Pembroke
Du-te la conținut
A Szivárványhíd túloldalán

Előszó


Először is szeretném megosztani veled, hogy rendkívül nehéz számomra leírni ezeket a sorokat! Bármennyire is igyekszünk elkerülni, hogy gondoljunk rá, előbb-utóbb eljön az a szívszorító pillanat, amikor búcsút kell vennünk szeretett partnerünktől...

Az a pillanat, amikor ez a társ, barát, és minden, ami boldogságot jelentett nekünk, átkel a Szivárványidon és csak emlék marad... Az a pillanat, ami összetöri a lelkünket, egy olyan űrt hagyva maga után, amely addig tart, amíg ezen a földön élünk. Már nem simogathatjuk a meleg és puha bundáját, már nem nézhetünk azokba a csillogó szemekbe, már nem hív játszani, már nem halljuk azt a boldog csaholást, már nem köszönt minket hazaérkezéskor, és már nem érezzük a nedves orrát, nem érezzük azt az érzést, ami boldoggá tesz, kitölti az életünk, az apró, de fontos pillanataival.
Tenyésztőként - több mint 30 éve -, 21 alkalommal éltem át ezt a pillanatot. 21-szer éltem át azt a szívszorító, leírhatatlan pillanatot, amikor szeretett társam átkelt a Szivárványhídon, és itt hagyott a földön, örökös gyászban, mind kevesebbnek érezve magam, és türelmetlenül várva a találkozást. 21-szer szakadt ki egy nagy darab a lelkemből, nem is tudom, maradt-e valami, csak egy hatalmas fekete lyuk, ami magába szívja az élet minden örömét... Rémülten gondolok arra, hogy elfelejteném bármelyikjüket! Szinte naponta - néha gondolatban, néha hangosan - kimondom mindegyikük nevét. És lelkiismeret-furdalást érzek, hogy változtathattam volna valamit, meghosszabbíthattam volna az életüket, elkövettem-e valami hibát, ha hibáztam, hol tettem?
Azzal, hogy ezt a szenvedélyt választottam, örökre elveszítettem a boldogsághoz való jogomat.
Állandóan a közelemben, körülöttem érzem őket. TUDOM, hogy valahol itt vannak, nem messze, csak nem tudom megérinteni őket! Nem érinthetjük meg egymást...
Újra és újra elgondolkodtam azon, vajon jól vannak-e most? Biztonságosan átkeltek a szivárványhídon? Olyan lelkesen várnak rám a másik végén, mint én őket itt? Mit mondunk majd egymásnak, hogyan kommunikálunk? Mit mondanának nekem ebben a pillanatban?
Ennek és sok más oknak köszönhetően elkezdtem kutatni, és rendkívül érdekes dolgokra bukkantam, amiket lejegyeztem.
A következő fejezetekben a "Szivárványhíd"-ról, valós és dokumentált eseményekről, kutyapszichológiáról és sok másról fogunk beszélni. Megosztok mindent veled, amit érdekesnek találok, mindent, ami segíthet felkészülni az elkerülhetetlenre, vagy enyhítheti a fájdalmad, ha átélted ezt a traumát.

In memoriam: Lassie, Lady, Rocky, Kyra, Cassie, Csini Baby, Obi, Lord, Kurazs, Malna, Princess, Little Malna, Duchess, Bessie, Joe, Jenny, Geeny, Armi, Billy, Barbie, Brindly…
És sajnos, a lista nyitva marad...

Minden kutyatulajdonos - és nem csak -, akinek szívszaggató fájdalmat okozott szeretett kutyájától örökre elbúcsúzni, tudja, hogy milyen gyötrő ez az érzés. Ha újra kommunikálhatna veled kedves kutyád, bizonyos dolgokat szeretne közölni.
Miután sok szeretett kutyát elvesztettem már én is, meg tudom érteni és együttérzek azokkal az érzelmekkel, amelyeken keresztülmész. Mély fájdalmamban sokszor elgondolkodtam azon, mit szeretnének mondani nekem elveszett kutyáim, ha még itt lennének. Ha itt lennének mellettem, és közvetlenül a szemembe néznének, mit mondanának?
Annak érdekében, hogy enyhítsem egy gyászoló kisállat tulajdonos fájdalmát, itt van ez a 20 dolog, amit az elhunyt kutyád szeretne, hogy tudj, érezd és találj benne vigaszt.

1. Nem állt a te hatalmadban az, ami velem történt.
Nem tudtad irányítani, mi történt az életemmel. De mindent megtettél, amit csak tudtál és mindent megadtál nekem az életem során. Természetes, hogy szomorúságot érzel és könnyezel az elvesztésem miatt, de azt kívánom neked, hogy élj egy olyan életet, mely az én emlékemre épül, amíg újra találkozunk a jövőben.

2. Ne utasíts el egy másik kutyát, akinek segítségre van szüksége.
Hihetetlenül nagylelkű és szerető szíved van, ezért oszd meg egy új társsal. Bár az én helyemet senki sem foglalhatja el, valaki más megérdemli azt a rengeteg szeretetet, amit kínálsz. Ezzel továbbra is tiszteletedet fejezheted ki irántam a szavaiddal, viselkedéseddel és döntéseid által.

3. Kihasználtam minden pillanatot, amit veled töltöttem.
Nem ragadtam le az előző 10 percben történteken, és nem is aggódtam az elkövetkező 5 percben történő események miatt. Ehelyett csak a jelenben éltem, és ennek köszönhetően örökké létezni fogok. Tanulj az én tapasztalatom alapján, és ragadd meg a jelen pillanatát.

4. Semmiért nem kell bűntudatot érezned.
A rendelkezésedre álló információk alapján a lehető legjobbat tetted. Az együtt töltött időnk boldogsággal és elégedettséggel volt tele, és ezek az emlékek örökre velem maradnak.

5. Valahányszor a halálom gondolata eszedbe jut, ne rágódj rajta sokáig.
Próbáld meg helyettesíteni ezt a gondolatot egy olyan emlékkel, ami az én életemhez kapcsolódik. Emlékezz egy boldog pillanatra, amelyet megosztottunk. Együtt mentünk kalandtúrára? Megnevettettelek az egyik csínytevésemmel? Tartsd életben ezeket az emlékeket az elmédben.

6. Rendben van, ha megosztod érzelmeidet másokkal.
Az emberi világ tele van szeretettel és szenvedéssel. Ne számíts arra, hogy a fájdalmad egyszer csak eltűnik. Fontos, hogy olyan emberektől kérj segítséget, akik megértenek téged.

7. Tegyél valamit az emlékezetemben.
Ültess egy fát a nevemben, alkoss egy festményt, amit rólam ihletettél, dokumentáld közös élményeinket egy naplóban és dédelgetett emlékeinket fotóalbumba gyűjtve, fontos szerepet játszhat szeretetünk megőrzésében és életben tartásában hosszú éveken át.

8. Az öngondoskodás fontos, ezért ne felejtsd el vigyázni magadra.
Szeretnélek újra boldognak látni, ezért menj el egy kirándulásra, kényeztesd magad egy múzeumlátogatással vagy manikűrrel, menj túrázni a természetben, vagy merülj el kedvenc sorozataid maratonjában.

9. Végy egy kis szünetet, hogy kezelned tudd a fájdalmat.
Nem kell folyamatos gyászban lenned értem. Ez túl nehéz és igazságtalan lenne számodra. Nem árulsz el engem, ha időt szánsz arra, hogy másra is gondolj, mint rám. Ígérem, hogy jól vagyok.

10. Ha baleset következtében veszítettem el az életem, tegyél megfelelő intézkedéseket.
Emellett segíts más állattulajdonosoknak is megelőzni az ilyen baleseteket. Ezzel megtisztelsz, segítesz megmenteni más életeket, és én szeretlek ezért.

11. Mindig veled leszek.
Megvannak még azok a régi azonosítóim, amelyek a nyakörvemre voltak csatolva? Ráteheted a kulcstartódra, vagy tarthatsz egyet a pénztárcádban. Így még akkor is veled leszek, ha fizikailag nem lehetek.

12. Ugyanúgy aggódom érted, ahogy te is mindig aggódtál értem.
Gondoskodtál róla, hogy legyen elegendő élelmem és soha ne szomjazzam, most pedig én is ugyanezt szeretném tenni érted. Aggódok az egészségedért, és remélem, hogy ugyanúgy táplálod testedet és lelkedet, ahogy az enyémet tápláltad. Bár az én időm a Földön véget ért, te még hosszú élet előtt állsz.

13. Bár a világ nagy, sikerült megtalálnunk egymást.
Milyen esélyeink voltak erre? Hálás vagyok, hogy az én társam vagy, és a kapcsolatunk elpusztíthatatlan. Az igaz szerelem örökké él.

14. Észreveheted a jelenlétem jeleit.
Ha olyan illatot érzel, amely rám emlékeztet, az annak a jele lehet, hogy közel vagyok. Egy veréb, amely téged meglátogat, szintén jel lehet tőlem. Hasonlóképpen, egy méhecske, amely közel landol hozzád, gyors üdvözlet lehet a túlsó oldalról. Közel vagyok hozzád!

15. Itt mindenki mindent tud rólad.
Egyfolytában a gondolataidban vagyok, én is meséltem barátomnak rólad. Időnként ellenőrizzük az egészségedet és mosolyogva, farokcsóválással vagy csaholással fejezzük ki örömünket.

16. Szánj kis időt arra, hogy gondolatban meglátogass.
Azonban ne hagyd, hogy a fájdalom gátat vessen az életednek. Szánj egy kis időt arra, hogy emlékezz rám, és beszélgess velem, amikor szükséged van rá. Érzem a jelenlétedet és az élményeid.

17. Találj vigaszt abban, hogy a végem tulajdonképpen egy új kezdet számomra.
Az új környezetemben fejlődők, és bízom benne, hogy a jövőben újra találkozunk. Addig is vigyázok rád.

18. Álmaidban eljövök hozzád.
Néhány barátom megjelenik a szülei álmában, míg mások túl félénkek ahhoz, hogy csatlakozzanak hozzájuk az álomvilágban.

19. Emlékezz a születésnapomra, vagy arra a napra, amikor örökbe fogadtál.
Sokat jelentene számomra, ha megemlékeznél a születésnapomról azzal, hogy teszel valamit a tiszteletemre, hogy így örökké élhessek.

20. Kérlek, vedd figyelembe, hogy nem vesztettél el engem.
Egyszerűen más helyre költöztem. Innentől kezdve minden aggodalom és szenvedés nélkül vigyázhatok rád. Keress ebben vigaszt. Emlékezz rám, engedd, hogy szeretetünk vezessen végig az életeden, és gondoskodj róla, hogy örökségem tovább éljen, megtisztelve egy boldogan megélt élettel.

P.S. Nagyon szeretlek!

Telefon/Phone
+40 747305070
e-mail: blaximperial@gmail.com

Black Sea Imperial
Welsh Corgi Pembroke Kennel

copyright ©2024 corgiromania.com
Telefon/Phone
+40 747305070
e-mail: blaximperial@gmail.com
Telefon/Phone
+40 747305070
e-mail: blaximperial@gmail.com
Telefon/Phone
+40 747305070
e-mail: blaximperial@gmail.com
Înapoi la cuprins